Kackerlacka - Massor med nyttigt om kackerlackor

Kul och skrämmande om kackerlackor

Roligt om kackerlacka

Här kommer det finnas mycket fakta som ni kanske inte visste om kackerlackorna och en del information är lite otäck. Tack och lov kommer ni också få tips på hur man kan utrota och eliminera kackerlackorna på enklaste sätt.

Även en del annan information om insekter så som vägglöss och skalbaggar. Man kan aldrig veta för mycket gällande en skadedjur som kackerlackor.

Huvudlöst om kackerlackor

Huvudlöst om kackerlackor En kackerlacka som blivit av med sitt huvud kan leva i flera veckor till dessa att den svälter ihjäl.

Svälta ut en kackerlacka

Svälta ut en kackerlacka Kackerlackor är svåra att svälta ut eftersom de klarar sig utan föda i upp till sex veckor.

Kackerlackor överallt

Kackerlackor överallt Kackerlackorna finns naturligt på alla jordens kontinenter förutom på Antarktis. Dock har det förekommit kackerlackor där som följt med fartyg men de överlever inte.

Kackerlackor äter allt

Kackerlackor äter allt En kackerlacka kan i stort sätt äta allt som är organiskt som t.ex. lim, hår, matrester, bajs, döda insekter och annat som vi inte har behov av.

Kackerlacka utan vatten

Kackerlacka utan vatten Kackerlackorna klarar sig utan vatten i upp till två veckor och detta tack vare de har ett hårt ska som inte släpper ut fukt.

Dränka en kackerlacka

Dränka en kackerlacka De går att dränka kackerlackor men då måste du hålla ned den under vatten i minst 40 minuter.

Kackerlackan springer snabbt

Kackerlackan springer snabbt En kackerlacka kan springa i cirka 5 km i timmen vilket innebär att du normalt kan springa ifrån kackerlackan.

Kackerlackor gillar varmare miljöer

Lustigt om 6-benare Om en kackerlacka får välja som bor den gärna i miljöer mellan 15-35°C och därför finns den oftare i varmare länder.

Kackerlackan är gammal

Kackerlackan är gammal Det har funnits kackerlackor på jorden i över 300 miljoner år vilket gör att de fanns innan dinosaurierna levde.

Många arter av kackerlackor

Många arter av kackerlackor Det finns över 4600 olika arter av kackerlackor men Massor med kul info kackerlacka eller antenn visas här.

Kackerlackor är flockdjur

Kackerlackor är flockdjur Ifall du råkar trampa och döda på en kackerlacka behöver du inte bli så ledsen eftersom troligtvis finns det många fler i närheten.

Kackerlackor överlever kärnvapenexplosioner

Kackerlackor överlever kärnvapenexplosioner Kackerlackan är ett av världen tåligaste djur och överlever kärnvapenexplosioner. Det fanns mängder med kackerlackor som överlevde Hiroshima och Nagasaki men även Tjernobyl.

Befruktning av kackerlackor

Befruktning av kackerlackor En kackerlacka kan bli befruktad en gång och sparar spermierna till flera kulla av söta kackerlacksbarn.

Äta kackerlackor

Äta kackerlackor I delar av Kina säljs kackerlackor som mat vilka friteras och äts med vällust. Det går även att få kackerlackor på finare kinesiska restauranger.

Hjälp mot kackerlackor finns hos


Massor med info om kackerlackor

Nedan finns mycket mer intressant information och fakta om kackerlackor men också en del skrämmande fakta om kackerlackan.Meny - Kackerlacka
Till förstasidan om kackerlackorHögst upp på sidan om kackerlackorLängst ned på sidan om kackerlackor
SvenskaTysk Kacker...UtrotaNyheter